Jednoduchý recept

Bramboráky s hříbky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32340

Ingredience

1 kg Brambory
250 g Hříbky čerstvé
1 kávová lžička Kmín celý
1 kávová lžička Majoránka
50 g Máslo čerstvé
7 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř bílý
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Sůl mořská
2 ks Vejce slepičí
4 ks Česnek
120 g Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 190kJ
11% Sacharidy 39 g
14% Tuky 10 g
38% Sodík 769 mg
19% Bílkoviny 11 g

Bramboráky s hříbky postup přípravy receptu:

1

Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a podusíme v pánvi na rozpáleném másle. Hříbky osolíme a opepříme bílým pepřem.

2

Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme najemno a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim podušené hříbky, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, mouku a vajíčka. Směs dobře promícháme.

3

Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s houbami, dáme ji na pánev a rozetřeme ji na tenkou placku. Bramboráky osmažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept