Bramboráky s hříbky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky s hříbky
Bramboráky s hříbky
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32340 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
1 kg | Brambory |
4 ks | Česnek |
250 g | Hříbky čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
50 g | Máslo čerstvé |
7 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 kávová lžička | Sůl mořská |
2 ks | Vejce slepičí |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 91,8mg |
Draslík | 939,8mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 122,7mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Hříbky čerstvé, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Sůl mořská, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráky s hříbky postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé hříbky očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a podusíme v pánvi na rozpáleném másle. Hříbky osolíme a opepříme bílým pepřem. |
2 | Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme najemno a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme k nim podušené hříbky, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, mouku a vajíčka. Směs dobře promícháme. |
3 | Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s houbami, dáme ji na pánev a rozetřeme ji na tenkou placku. Bramboráky osmažíme z každé strany dozlatova. Podáváme je horké i studené. |