Recept

Bramborový koláč s hrozinkami a masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 55 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32342
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

1 kg Brambory
2 dl Bujón hovězí
2 špetka Chilli koření mleté
2 ks Cibule
600 g Hovězí maso vařené
150 g Hrozinky
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 452 kcal
Kilojoule 1 889kJ
12% Sacharidy 44 g
26% Tuky 19 g
9% Sodík 183 mg
52% Bílkoviny 29 g

Bramborový koláč s hrozinkami a masem postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory ve slupce oloupeme a nastrouháme je na jemném struhadle. Dáme je do mísy, osolíme a promícháme.

2

Uvařené hovězí maso pomeleme a masovém strojku. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Hrozinky omyjeme a necháme odkapat.

3

V pánvi si rozpálíme máslo a cibuli zpěníme dorůžova. Přidáme k ní pomleté maso, hrozinky, sůl, pepř, tymián, chilli, promícháme a zalijeme hovězím vývarem. Maso dusíme za stálého míchání asi 7 minut.

4

Do pečící mísy vymazané olejem dáme 1/2 prolisovaných brambor. Na ně vložíme podušené hovězí maso i se šťávou a zakryjeme ho zbývající 1/2 brambor.

5

Pekáč vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme 40 minut při 180 °C dozlatova.

6

Horký koláč nakrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept