Jednoduchý recept

Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami

  • Německo
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32345

Ingredience

1 kg Brambory
1 polévková lžíce Brutnák
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kerblík
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Libeček
2 polévková lžíce Mléko plnotučné
1 hrst Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel kudrnka
80 g Sádlo vepřové škvařené
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 380 kcal
Kilojoule 1 589kJ
10% Sacharidy 35 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 150 mg
23% Bílkoviny 13 g

Hesenský bramborový koláč s čerstvými bylinkami postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory a nahrubo nastrouháme. Necháme je okapat na cedníku, vyloženém navlhčeným lněným ubrouskem. Poté vyklopíme do mísy. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, všechny bylinky opláchneme, otřepeme a lístky najemno posekáme. Do brambor vmícháme cibuli, bylinky, mléko, vejce, ochutíme solí a pepřem.

2

V pánvi rozpálíme trochu sádla, z bramborové hmoty tvoříme placičky a opékáme. Hotové osušíme na papírové utěrce a uchováme teplé v troubě, zahřáté na 75C.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jako příloha je vhodný např. jablečný kompot.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept