Jednoduchý recept

Stamppot z brambor a štěrbáku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32346
Kategorie: Přílohy

Ingredience

500 g Brambory
1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice dijonská
2 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
1 ks Štěrbák zahradní
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 321 kcal
Kilojoule 1 342kJ
6% Sacharidy 22 g
30% Tuky 22 g
19% Sodík 384 mg
17% Bílkoviny 10 g

Stamppot z brambor a štěrbáku postup přípravy receptu:

1

Oloupeme brambory, rozpůlíme a cca 20-25 minut vaříme v osolené vodě doměkka. Mezitím očistíme štěrbák, omyjeme a nakrájíme na tenké proužky. Oloupanou cibuli nasekáme nadrobno.

2

Na marinádu smícháme ocet, olej, hořčici, sůl a pepř. Přelijeme jí cibuli a štěrbák a promícháme. Ze slaniny odstraníme kůži a chrupavky, nakrájíme na kostičky a v pávni dokřupava osmažíme.

3

Brambory scedíme a nahrubo rozmačkáme. Promícháme je se salátem a slaninou, ochutíme a ihned podáváme.

Poznámka

Pokrm podáváme jako přílohu např. k pečené nebo smažené rybě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept