Recept

Zapékané dřevorubecké brambory s houbami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 32347

Ingredience

300 g Anglická slanina
1 ks Cibule
250 g Houby čerstvé
0,5 polévková lžíce Hořčice
1 kávová lžička Kmín celý
5 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř bílý
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Sůl mořská
8 ks Vejce slepičí
1,5 kg Brambory

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 562 kcal
Kilojoule 2 351kJ
10% Sacharidy 37 g
49% Tuky 36 g
43% Sodík 861 mg
44% Bílkoviny 25 g

Zapékané dřevorubecké brambory s houbami postup přípravy receptu:

1

Čerstvé houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a dáme do pánve na rozpálený olej (3 lžíce). Osolíme mořskou solí, ochutíme bílým pepřem a kmínem, promícháme a dusíme do doby, až se vydusí všechna šťáva a začnou se smažit.

2

Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Anglickou slaninu pokrájíme na kostky. Ovařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky.

3

Vejce si v hrnečku rozkvedláme se solí (1/2 lžičky), hořčicí a (1/2 lžičky) pepřem. Pažitku a petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme.

4

V hlubším pekáči si na oleji (2 lžíce) vysmažíme anglickou slaninu, přihodíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme houby, promícháme a ještě chvíli vše společně smažíme. Na houbovou směs poklademe plátky brambor, pokapeme je olejem, osolíme (1/2 lžičky) a zalijeme vajíčky.

5

Pekáč s bramborami vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova.

6

Pečeme při 200 °C asi 40 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept