Zapékané dřevorubecké brambory s houbami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané dřevorubecké brambory s houbami
Zapékané dřevorubecké brambory s houbami
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32347 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
300 g | Anglická slanina |
1 ks | Cibule |
0,5 polévková lžíce | Hořčice |
250 g | Houby čerstvé |
1 kávová lžička | Kmín celý |
5 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Sůl mořská |
8 ks | Vejce slepičí |
1,5 kg | Brambory |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 36g |
---|---|
Cholesterol | 361,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,2mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Kmín celý, Olej slunečnicový, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Vejce slepičí, Brambory mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Houby čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané dřevorubecké brambory s houbami postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé houby očistíme, omyjeme, pokrájíme na plátky a dáme do pánve na rozpálený olej (3 lžíce). Osolíme mořskou solí, ochutíme bílým pepřem a kmínem, promícháme a dusíme do doby, až se vydusí všechna šťáva a začnou se smažit. |
2 | Oloupanou cibuli pokrájíme na kostičky. Anglickou slaninu pokrájíme na kostky. Ovařené brambory ve slupce oloupeme a nakrájíme na plátky. |
3 | Vejce si v hrnečku rozkvedláme se solí (1/2 lžičky), hořčicí a (1/2 lžičky) pepřem. Pažitku a petrželkou omyjeme a drobně pokrájíme. |
4 | V hlubším pekáči si na oleji (2 lžíce) vysmažíme anglickou slaninu, přihodíme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Přidáme houby, promícháme a ještě chvíli vše společně smažíme. Na houbovou směs poklademe plátky brambor, pokapeme je olejem, osolíme (1/2 lžičky) a zalijeme vajíčky. |
5 | Pekáč s bramborami vložíme do předehřáté trouby a upečeme dozlatova. |
6 | Pečeme při 200 °C asi 40 minut. |