Jednoduchý recept

Tyrolský Gröstl s hovězím masem

  • Rakousko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32348

Ingredience

800 g Brambory
2 ks Cibule
300 g Hovězí maso vařené
2 kávová lžička Majoránka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata Cherry
100 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 454 kcal
Kilojoule 1 898kJ
9% Sacharidy 32 g
34% Tuky 26 g
15% Sodík 294 mg
47% Bílkoviny 27 g

Tyrolský Gröstl s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Uvařené brambory nakrájíme na plátky, slaninu a vařené maso na nudličky. Oloupeme cibuli, rozpůlíme a pokrájíme také na plátky.

2

Ve velké pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a krátce na něm osmahneme slaninu a cibuli. Vyjmeme a přidáme do pánve zbytek másla. Na něm restujeme cca 10 minut brambory. Ochutíme solí, pepřem, majoránkou a paprikou. Poté přidáme slaninu s cibulí a ještě cca 5 minut opékáme. Vmícháme rozpůlená rajčátka, dochutíme a ihned podáváme.

Poznámka

Brambory je ideální uvařit den předem. Jako příloha je vhodný hlávkový salát s bylinkovou zálivkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept