Brusinkový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brusinkový džem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3235 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
Nutriční hodnoty jedné porce
6% Kalorie 113 kcal
Kilojoule 472kJ
8% Sacharidy 30 g
0% Tuky 0 g
0% Sodík 2 mg
1% Bílkoviny 0 g
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 78,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky, Citrony, Cukr krupice, Jablka, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Brusinkový džem postup přípravy receptu:
1 | Čerstvé nebo mražené brusinky smícháme s cukrem a šťávou z citrónu. Necháme přes noc odpočinout. |
2 | Promícháme, kyselejší jablko oloupeme, nastrouháme a přidáme nastrouhanou kůru z citrónu. Vše zvolna vaříme, po chvíli přidáme vodu a hrst brusinek. Vaříme, až směs zhoustne. |
3 | Plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. |