Bramboráky s hlívou ústřičnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramboráky s hlívou ústřičnou
Bramboráky s hlívou ústřičnou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32351 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
600 g | Brambory |
2 stroužek | Česnek |
100 g | Hlíva ústřičná |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kávová lžička | Majoránka |
100 g | Mouka pšeničná hrubá |
7 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 445,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 28,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,1mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Kmín celý, Majoránka, Olej slunečnicový, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hlíva ústřičná, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramboráky s hlívou ústřičnou postup přípravy receptu:
1 | Čerstvou hlívu ústřičnou očistíme, omyjeme a pokrájíme nadrobno. |
2 | Oloupané a omyté syrové brambory nastrouháme na jemném struhadle a dáme je do mísy. Přebytečnou vodu z brambor slijeme. Přidáme pokrájenou hlívu, prolisovaný česnek, sůl, černý pepř, kmín, majoránku, hrubou mouku a směs dobře promícháme. |
3 | Ve větší pánvi si rozpálíme olej. Naběračkou nabereme bramborovou směs s hlívou (vždy na jednu placku) a v pánvi na rozpáleném oleji směs rozetřeme a usmažíme z obou stran dozlatova. |