Vařený tuřín na polský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vařený tuřín na polský způsob
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32353 |
Kategorie: | Předkrmy |
Ingredience
150 g | Máslo čerstvé |
60 g | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
1 kg | Tuřín |
0 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 10,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 35,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Tuřín, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vařený tuřín na polský způsob postup přípravy receptu:
1 | V pánvi si rozpustíme máslo a na něm osmažíme dozlatova strouhanku. |
2 | Oloupaný a omytý tuřín pokrájíme na hranolky o síle 1,5 - 2 cm. Vložíme do hrnce s osolenou vodou a vaříme doměkka asi 30 minut. Poté tuřín scedíme, porce upravíme na talíře, polijeme máslem se strouhankou a podáváme. |