Kozákovská polévka Anči oka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kozákovská polévka Anči oka
Kozákovská polévka Anči oka
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32354 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
2 kávová lžička | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
20 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
60 g | Mouka polohrubá |
1,5 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 27,1mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 780,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka polohrubá, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kozákovská polévka Anči oka postup přípravy receptu:
1 | V mléku rozkvedláme mouku tak, aby se nevytvořily žádné hrudky. |
2 | V hrnci si přivedeme k varu 1/2 l osolené vody. Když se začne vařit, vlijeme mléko s moukou do vařící vody, polévku dochutíme solí, octem, cukrem a máslem. Nakonec přimícháme omytý, drobně pokrájený kopr, který už nevaříme. |