Topenice ze Sněžky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Topenice ze Sněžky
Topenice ze Sněžky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32355 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
1 ks | Kapie |
40 g | Kečup |
40 g | Křen |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 špetka | Pepř bílý |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Petržel kudrnka |
60 g | Protlak rajčatový |
1 kávová lžička | Sůl |
50 g | Šunka uzená |
100 g | Veka |
200 g | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 36,5mg |
Draslík | 308,1mg |
Vláknina | 819,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Křen, Pepř bílý, Sůl, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapie, Kečup, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Protlak rajčatový, Šunka uzená, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Topenice ze Sněžky postup přípravy receptu:
1 | Bílou veku nakrájíme přibližně na 1,5 cm plátky a opečeme na rozpáleném oleji s máslem z obou stran dozlatova. |
2 | Vepřovou panenku nakrájíme na nudličky, opepříme bílým pepřem a na rozpáleném oleje prudce orestujeme. Maso potom osolíme podle chuti a vložíme do mísy. |
3 | Šunku nakrájíme na tenké (vlasové) nudličky. Očištěný a omytý křen nastrouháme, odložíme do sklenice a zakryjeme. Petrželku kudrnku omyjeme a lístky otrháme. |
4 | Červenou kapii omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek. Pokrájíme ji na tenké nudličky, které dáme do větší mísy, přidáme rajčatový protlak a kečup, sůl (1/2 lžičky), černý pepř, podle chuti cukr, směs promícháme a přidáme restované maso, znovu promícháme a směs poklademe na topinky. Masovou směs ozdobíme šunkou, posypeme křenem (2 špetky) a lístkem petrželky. |
Skvělé