Libečková tvarohová pomazánka s mandlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Libečková tvarohová pomazánka s mandlemi
Libečková tvarohová pomazánka s mandlemi
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32359 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Broskve |
2 ks | Jablka |
2 polévková lžíce | Libeček |
200 g | Lučina smetanový sýr |
40 g | Mandle loupané |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Sůl |
250 g | Tvaroh měkký |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 41,3mg |
Draslík | 278,1mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,6mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Jablka, Pepř bílý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Lučina smetanový sýr, Mandle loupané, Smetana 33% (šlehačka), Tvaroh měkký mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Libečková tvarohová pomazánka s mandlemi postup přípravy receptu:
1 | Libeček - "zelené maggi" omyjeme, lístky otrháme, malé lístky odložíme na ozdobu, větší velmi drobně posekáme. Omyjeme a osušíme jablka a broskve. Jablka rozkrájíme na osminky, zbavíme jadřinců. Broskve bez pacek pokrájíme též na osminky. |
2 | V míse si vymícháme měkký tvaroh s Lučinou, smetanou, podle chuti osolíme, opepříme, přimícháme nastrouhané (oloupané) mandle a posekaný libeček. Tvaroh dobře promícháme, měl by mít hladkou konzistenci. |
3 | Lžicí nabereme hromádky tvarohu, pokládáme je na talíře na polokulovité hromádky, které ozdobíme lístky libečku. Okolo tvarohu položíme ozdobně osminky jablek, broskví a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené. Ovoce použijeme podle vlastní chuti a fantazie.