Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 33 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32362

Ingredience

Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]
25 g Cukr moučkový
75 g Mouka pšeničná hladká
50 g Máslo čerstvé
0,1 špetka Sůl
0,5 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
50 g Cukr moučkový
100 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy lískové
2 polévková lžíce Rum
Na čokoládovou polevu
50 g Tuk ztužený
100 g Čokoláda na vaření
Ořechové dortíčky
0,5 kávová lžička Citronová kůra
80 g Ořechy vlašské

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 439 kcal
Kilojoule 1 835kJ
7% Sacharidy 26 g
48% Tuky 36 g
0% Sodík 6 mg
8% Bílkoviny 4 g

Ořechové dortíčky postup přípravy receptu:

1

Křehké těsto na vánoční cukroví [32279]:

2

Máslo necháme změknout, citronovou kůru nastrouháme.

3

Na vál prosejeme mouku, moučkový cukr, do důlku nakrájíme máslo, přidáme rozmíchané žloutky, malou špetku soli, citronovou kůru. Všechny přísady vypracujeme do hladkého těsta. Těsto zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Těsto je možné do chladničky uložit i na několik dní.

4

Z těsta vyválíme placku, z ní vykrájíme kolečka. Kolečka klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě. Po vychladnutí kolečka slepujeme oříškovým krémem. Na vrchní kolečko poté kápneme čokoládovou polevu a přitiskneme na ni půlku vlašského ořechu.

5

Připravíme si oříškový krém. Do změklého másla zatřeme prosátý cukr, ustrouhané oříšky a rum.

6

Čokoládovou polevu připravíme rozpuštěním rozlámané čokolády na vaření ve vodní lázni. Do čokolády přidáme tuk a stále mícháme. Poleva je hotová, až se čokoláda spojí s tukem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept