Bandorka - kmínová polévka z kozákovska - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bandorka - kmínová polévka z kozákovska
Bandorka - kmínová polévka z kozákovska
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32363 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
400 g | Brambory |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 polévková lžíce | Libeček |
40 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,2 l | Voda pitná |
3 stroužek | Česnek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 459,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,7mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Kmín celý, Sůl, Voda pitná, Česnek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bandorka - kmínová polévka z kozákovska postup přípravy receptu:
1 | Libeček omyjeme, lístky drobně pokrájíme. Oloupaný česnek rozetřeme se špetkou soli. |
2 | Oloupané a omyté brambory pokrájíme, kostičky a dáme vařit do |
3 | 1 litru osolené vody s kmínem, při mírné teplotě je vaříme přibližně 15 minut. |
4 | V pánvi na rozpuštěné máslo vsypeme hladkou mouku, za stálého míchání upražíme světle růžovou jíšku, kterou postupně vmícháváme do vařící vody k bramborám, vše povaříme 3 - 4 minuty. Polévku dochutíme rozetřeným česnekem a libečkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.