Jednoduchý recept

Brambory plněné masem a rajčaty

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32365

Ingredience

1 ks Bobkový list
12 ks Brambory
2 ks Cibule
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel kudrnka
2 ks Rajčata
50 g Slanina vepřová
1 špetka Sůl
175 g Vepřové maso mleté
100 ml Víno bílé
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 426 kcal
Kilojoule 1 782kJ
11% Sacharidy 39 g
29% Tuky 22 g
11% Sodík 218 mg
29% Bílkoviny 16 g

Brambory plněné masem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Nadrobno je nakrájíme. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a česnek a na 2 lžících rozpáleného oleje necháme zesklovatět. Přidáme rajčata, bobkový list a papriku a dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Poté přilijeme víno, omáčku necháme projít varem a odstavíme.

2

Oloupané brambory na spodní straně rovně seřízneme a shora vydlabeme do hloubky cca 1 cm. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s mletým masem a nasekanou petrželkou. Vmícháme 4 lžíce připravené omáčky, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Náplň rozdělíme do brambor.

3

V hrnci rozpálíme zbytek oleje, rozložíme do něj brambory otevřenou stranou dolů a restujeme cca 5 minut, dokud náplň nezhnědne. Poté je obrátíme, přidáme zbytek omáčky, zalijeme vodou tak, aby byly brambory do 3/4 ponořené a zakryté dusíme cca 30 minut.

4

Brambory rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.

Poznámka

Jako příloha je vhodný čerstvý bílý chléb.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept