Sladké brambory s pikantní glazurou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladké brambory s pikantní glazurou
Sladké brambory s pikantní glazurou
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32369 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory sladké (Batáty) |
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
50 g | Cukr třtinový |
3 polévková lžíce | Kokos strouhaný |
50 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 15,0mg |
Draslík | 364,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory sladké (Batáty), Česnek, Chilli paprička, Cukr třtinový, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kokos strouhaný, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladké brambory s pikantní glazurou postup přípravy receptu:
1 | Sladké brambory důkladně omyjeme a ve slupce vaříme 20-25 minut. Slijeme a necháme vychladnout. Oloupaný česnek nakrájíme na plátky, chilli papričku očistíme, odstraníme semínka a nasekáme. |
2 | V hrnci rozpálíme máslo a krátce na něm orestujeme česnek. Přidáme chilli a cukr a přilijeme vodu. Na mírném ohni povaříme bez pokličky cca 5 minut. |
3 | Mezitím oloupeme brambory a pokrájíme na silné plátky. Vložíme do kastrolu a zlehka vmícháme do omáčky. Společně vaříme 2-3 minuty, dokud se brambory nepotáhnou omáčkou. Ochutíme solí, pepřem, rozdělíme na talíře a podáváme posypané strouhaným kokosem. |