Švestkový džem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Švestkový džem
Švestkový džem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3237 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
800 g | Cukr krupice |
1 kávová lžička | Kyselina citrónová |
1 kg | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 158,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kyselina citrónová nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Švestkový džem postup přípravy receptu:
1 | Švestky vypeckujeme a omyjeme, přidáme cukr a vaříme, až vznikne hustá hmota. |
2 | Potom přisypeme kyselinu citrónovou a pár rozpůlených švestek. |
3 | Ještě chvíli povaříme a plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. |
Poznámka
Do džemu můžeme přidat skořici nebo badyán.