Slepované hvězdičky s polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 58 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slepované hvězdičky s polevou
Celkový čas: | 58 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 50 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 32370 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Bílková poleva [32368] | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
175 g | Cukr krupice |
140 g | Cukr moučkový |
250 g | Máslo čerstvé |
500 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vejce slepičí |
Na krém | |
100 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Marmeláda meruňková |
150 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 97,1mg |
Draslík | 23,1mg |
Vláknina | 31,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr krupice, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Vejce slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slepované hvězdičky s polevou postup přípravy receptu:
1 | Bílková poleva [32368]: |
2 | Bílkovou polevu připravíme utřením prosátého moučkového cukru s bílkem, až poleva zbělá a za metlou se tvoří stopa. |
3 | Na vále z prosáté mouky, cukru, vajec a změklého másla vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň 1/2 hodiny odležet. Poté vyválíme placku a z ní vykrajujeme hvězdičky 3 velikostí. |
4 | Hvězdičky klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. Po upečení je necháme vychladnout. Po obvodu potřeme bílkovou polevou 2 větší hvězdičky, celou potřeme jen nejmenší hvězdičku. Když je poleva zaschlá, spojíme všechny hvězdičky krémem tak, aby nejmenší hvězdička byla navrchu. |
5 | Krém připravíme utřením změklého másla s prosátým cukrem a přimícháním marmelády. |