Zdravý recept

Hovězí polévka s houbami z Benecka

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 115 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32371
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

1 ks Bobkový list
250 g Brambory
50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Houby čerstvé
250 g Hovězí maso přední
250 g Kosti hovězí morkové
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel - nať
1 kávová lžička Polévkové koření Maggi
0,5 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 875 kcal
Kilojoule 3 662kJ
14% Sacharidy 51 g
204% Tuky 153 g
19% Sodík 379 mg
43% Bílkoviny 24 g

Hovězí polévka s houbami z Benecka postup přípravy receptu:

1

Hovězí přední maso omyjeme a dáme do většího hrnce. Přidáme k němu omytou morkovou kost. Zalijeme studenou vodou (1,5 litru) a dáme vařit.

2

Mezitím, než se začne voda vařit, očistíme a omyjeme kořenovou zeleninu: mrkev, celer, petržel a přidáme ji společně s oloupanou cibulí a česnekem do vody k masu. Ještě přidáme celé nové koření, celý pepř, bobkový list a sůl. Zelenou petrželku omyjeme, drobně pokrájíme a odložíme do misky.

3

Když přijde polévka k varu, ztlumíme teplotu a necháme ji pod pokličkou pomalu probublávat.

4

Oloupeme a omyjeme brambory, které nakrájíme na kostičky. Čerstvé houby (hříbky, lišky, kozáky) očistíme, omyjeme a pokrájíme na plátky.

5

Brambory dáme vařit do osolené vody zvlášť (0,5 l vody + 1/2 lžičky soli).

6

Když je maso měkké, vývar scedíme do druhého hrnce, přidáme do něj pokrájené houby a pomalu vaříme 15 minut. Poté do polévky přidáme scezené uvařené brambory, na kolečka pokrájenou kořenovou zeleninu a pokrájené uvařené maso. Dochutíme polévkovým kořením Maggi, přimícháme petrželovou nať a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept