Cibulačka s libečkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulačka s libečkem
Cibulačka s libečkem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32374 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
200 g | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
1 polévková lžíce | Libeček |
20 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko plnotučné |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g | Sádlo škvařené |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 79,6mg |
Draslík | 124,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 317,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín drcený, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Libeček, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulačka s libečkem postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno. Libeček omyjeme a drobně pokrájíme. |
2 | V hrnci na rozpuštěném másle se sádlem zpěníme cibuli. Přisypeme hladkou mouku, kterou za stálého míchání osmažíme do růžova. Postupně přilijeme litr vody, stále mícháme, abychom jíšku rozmělnili a přivedeme k varu. Přisolíme podle chuti, přidáme kmín a vaříme přibližně 15 minut. Nakonec přimícháme mléko s rozkvedlaným vejcem, libeček, krátce povaříme a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.