Dortíčky s čokoládovým krémem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 38 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dortíčky s čokoládovým krémem
Celkový čas: | 38 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 8 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 32375 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
0,5 ks | Cukr vanilka |
160 g | Máslo čerstvé |
240 g | Mouka pšeničná hladká |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
---|---|
50 g | Čokoláda na vaření |
50 g | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
Na polevu | |
150 g | Čokoláda na vaření |
50 g | Tuk ztužený |
Na ozdobu | |
80 g | Mandle |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 131,6mg |
Draslík | 80,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 3,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový, Pomerančová kůra, Tuk ztužený, Mandle mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Čokoláda na vaření, Máslo čerstvé, Čokoláda na vaření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dortíčky s čokoládovým krémem postup přípravy receptu:
1 | Na vál prosejeme mouku s cukrem, změklé máslo, vanilkový cukr a žloutky. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme do fólie a necháme v chladničce alespoň půl hodiny odpočinout. Poté vyválíme plát, z něj vykrajujeme kolečka, klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě. |
2 | Po vychladnutí vždy dvě kolečka spojíme krémem, potřeme polevou a zdobíme půlkou oloupané mandle. |
3 | Krém připravíme ušleháváním změklého másla, cukru, ustrouhané pomerančové kůry a rozehřáté čokolády ve šlehači. Poté necháme krém vychladnout. |
4 | Polevu připravíme rozpuštěním čokolády a tuku ve vodní lázni. Polevu mícháme, dokud se čokoláda s tukem nespojí. |