Špagety podle Belliniho s lilky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety podle Belliniho s lilky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32376 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
1 hrst | Bazalka |
1 stroužek | Česnek |
350 g | Lilek |
60 ml | Olej olivový |
20 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
450 g | Rajčata |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
115 g | Sýr Ricotta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 14,7mg |
Draslík | 509,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Lilek, Olej rostlinný, Rajčata, Sůl, Sýr Ricotta mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety podle Belliniho s lilky postup přípravy receptu:
1 | V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme nahrubo pokrájený česnek. Mícháme a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme probublávat 20 minut. |
2 | Mezitím do hluboké pánve nalijeme vrstvu rostlinného oleje 1 cm vysokou. Po várkách fritujeme lilek nakrájený na malé kostičky 5 minut, až je měkký a zlatavý. Kostičky vyjmeme a necháme oschnout na papírových utěrkách. |
3 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří, přidáme lilek do omáčky, dobře prohřejeme. Ochutnáme, dle potřeby dokořeníme. |
4 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a nasypeme bazalku a nastrouhanou Ricottu. Promícháme a ihned podáváme posypané zbylou Ricottou. |