Recept

Špagety podle Belliniho s lilky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32376
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

1 hrst Bazalka
1 stroužek Česnek
350 g Lilek
60 ml Olej olivový
20 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
450 g Rajčata
400 g Špagety
1 špetka Sůl
115 g Sýr Ricotta

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 655 kcal
Kilojoule 2 740kJ
24% Sacharidy 86 g
36% Tuky 27 g
4% Sodík 90 mg
31% Bílkoviny 17 g

Špagety podle Belliniho s lilky postup přípravy receptu:

1

V pánvi zahřejeme olivový olej a vložíme nahrubo pokrájený česnek. Mícháme a smažíme na mírném ohni 2 minuty. Přidáme oloupaná rajčata nakrájená na kousky. Dle chuti osolíme a opepříme. Přikryjeme a necháme probublávat 20 minut.

2

Mezitím do hluboké pánve nalijeme vrstvu rostlinného oleje 1 cm vysokou. Po várkách fritujeme lilek nakrájený na malé kostičky 5 minut, až je měkký a zlatavý. Kostičky vyjmeme a necháme oschnout na papírových utěrkách.

3

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. Zatímco se vaří, přidáme lilek do omáčky, dobře prohřejeme. Ochutnáme, dle potřeby dokořeníme.

4

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a nasypeme bazalku a nastrouhanou Ricottu. Promícháme a ihned podáváme posypané zbylou Ricottou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept