Džem z višní a rybízu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Džem z višní a rybízu
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 3238 |
Kategorie: | Džemy, zavařeniny |
Ingredience
500 g | Cukr želírovací |
0,5 polévková lžíce | Rum |
500 g | Rybíz červený |
1 kg | Višně |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 310,5mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rum, Rybíz červený, Višně mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr želírovací mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Džem z višní a rybízu postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a vypeckujeme višně, rybíz také omyjeme a rozmačkáme ho, trochu necháme vcelku. Přisypeme želírovací cukr a promícháme. |
2 | Vše vaříme 5 minut a potom přilijeme tmavý rum. Ještě chvíli vaříme, až směs začne želírovat. |
3 | Plníme do sklenic vypláchnutých horkou vodou. |