Recept

Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32380
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

45 ml Mascarpone
25 g Máslo čerstvé
75 ml Mléko polotučné
50 g Ořechy vlašské
2 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
115 g Sýr Gorgonzola
30 ml Sýr Parmezán
275 g Těstoviny konzumní

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 583 kcal
Kilojoule 2 438kJ
15% Sacharidy 55 g
31% Tuky 23 g
28% Sodík 558 mg
36% Bílkoviny 20 g

Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy postup přípravy receptu:

1

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi zahřejeme na prudkém ohni máslo, vložíme nakrájenou šalvěj, dobře promícháme. Nasypeme gorgonzolu nakrájenou na kostičky a měkký sýr Mascarpone. Mícháme tak dlouho, až se sýry začnou rozpouštět. Přilijeme mléko a neustáváme v míchání.

2

Přisypeme nastrouhané vlašské ořechy a parmezán. Poté vmícháme černý pepř. Snížíme teplotu a za stálého míchání udržujeme těsně pod bodem varu, až získáme krémovou omáčku. Nenecháme vařit, aby ořechy nezhořkly. Necháme-li omáčku hřát déle než několik minut, ořechy ji zbarví dotmava, což také není správné.

3

Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Ihned podáváme posypané mletým černým pepřem a ozdobené lístky čerstvé šalvěje.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept