Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32380 |
Kategorie: | Omáčky teplé |
Ingredience
45 ml | Mascarpone |
25 g | Máslo čerstvé |
75 ml | Mléko polotučné |
50 g | Ořechy vlašské |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Šalvěj čerstvá |
115 g | Sýr Gorgonzola |
30 ml | Sýr Parmezán |
275 g | Těstoviny konzumní |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 43,2mg |
Draslík | 77,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy vlašské, Šalvěj čerstvá, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mascarpone, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Gorgonzola, Těstoviny konzumní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstoviny s gorgonzolou a vlašskými ořechy postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu. V pánvi zahřejeme na prudkém ohni máslo, vložíme nakrájenou šalvěj, dobře promícháme. Nasypeme gorgonzolu nakrájenou na kostičky a měkký sýr Mascarpone. Mícháme tak dlouho, až se sýry začnou rozpouštět. Přilijeme mléko a neustáváme v míchání. |
2 | Přisypeme nastrouhané vlašské ořechy a parmezán. Poté vmícháme černý pepř. Snížíme teplotu a za stálého míchání udržujeme těsně pod bodem varu, až získáme krémovou omáčku. Nenecháme vařit, aby ořechy nezhořkly. Necháme-li omáčku hřát déle než několik minut, ořechy ji zbarví dotmava, což také není správné. |
3 | Hotové těstoviny přelijeme omáčkou a důkladně promícháme. Ihned podáváme posypané mletým černým pepřem a ozdobené lístky čerstvé šalvěje. |