Rychlá zeleninová omáčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlá zeleninová omáčka
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | plasilovalucie |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (18%) |
ID receptu: | 32386 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cuketa |
0,5 kávová lžička | Cukr krupice |
75 g | Fazolové lusky zelené |
115 g | Hrášek |
25 g | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
45 ml | Olej olivový extra panenský |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 7,5mg |
Draslík | 389,9mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cuketa, Cukr krupice, Fazolové lusky zelené, Hrášek, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej olivový extra panenský nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlá zeleninová omáčka postup přípravy receptu:
1 | Mrkev a cuketu nakrájíme na malé kostičky. Fazolové lusky pokrájíme na 2 cm dlouhé kousky, malý pórek na tenká kolečka. Oloupáme a na kostičky rozkrájíme zralá rajčata. Petrželku pokrájíme nadrobno a dáme stranou. |
2 | V pánvi zahřejeme olej spolu s máslem. Když máslo začíná pěnit, přisypeme nakrájený pórek, mrkev a cukr. Smažíme 5 minut, často mícháme. |
3 | Přimícháme cuketu, fazolové lusky a hrášek. Osolíme a opepříme. Přikryjeme pánev poklicí, občas zamícháme a dusíme zeleninu na mírném ohni doměkka 7 minut. |
4 | Nasypeme petržel a rajčata, ochutnáme, popřípadě dokořeníme. |