Recept

Slepované kytičky z lineckého těsta

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 53 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 32387

Ingredience

0,5 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
2 ks Hřebíček
200 g Mandle
500 g Mouka pšeničná hladká
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na spojení
2 polévková lžíce Marmeláda meruňková
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
0,5 ks Cukr vanilka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 696 kcal
Kilojoule 2 910kJ
23% Sacharidy 83 g
48% Tuky 36 g
1% Sodík 15 mg
24% Bílkoviny 14 g

Slepované kytičky z lineckého těsta postup přípravy receptu:

1

Na válu vypracujeme hladké těsto z prosáté mouky, cukru, strouhaných mandlí, změklého másla, žloutků a vejce, strouhané citronové kůry, mleté skořice a mletého hřebíčku. Těsto ve fólii necháme v chladničce zhruba půl hodiny odpočinout.

2

Z těsta vyválíme plát, z něj vykrajujeme tři velikosti kytiček a klademe na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v předehřáté troubě.

3

Vychladlé kytičky tří velikostí slepujeme džemem a sypeme cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept