Pečené filé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené filé
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 3239 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
0,5 kg | Filé z aljašské tresky |
1 špetka | Nové koření mleté |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
0,5 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 52,7mg |
Draslík | 45,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,4mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Olej stolní, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené filé postup přípravy receptu:
1 | Necháme rozmrazit filé, poté je omyjeme a osušíme, osolíme a pokapeme citronovou šťávou. |
2 | Nastrouháme zázvor a rozetřeme na filé, které posypeme mletým novým kořením. |
3 | Filé osmahneme na rozpáleném oleji. |
4 | Podáváme teplé. |