Drobenková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Drobenková polévka
Drobenková polévka
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32397 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
Drobenka | |
---|---|
200 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Zeleninový bujon [30258] | |
2 ks | Bobkový list |
250 g | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
4 ks | Jalovec |
1 kávová lžička | Libeček |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
100 g | Mrkev kořen |
4 kávová lžička | Pepř 4 barev |
200 g | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
250 g | Pórek |
2 polévková lžíce | Sůl mořská |
200 g | Tuřín |
0,5 l | Víno růžové |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 44g |
---|---|
Cholesterol | 79,3mg |
Draslík | 711,2mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 351,7mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Bobkový list, Celer bulvový, Cibule, Petržel kořen, Tuřín, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hrubá, Jalovec, Libeček, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř 4 barev, Petržel - nať, Pórek, Sůl mořská, Víno růžové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Drobenková polévka postup přípravy receptu:
1 | Připravíme nejdříve zavářku do polévky - drobenku: do misky dáme hrubou mouku, 1 vejce, špetku soli a pomocí vidličky mouku s vajíčkem spojíme, pak těsto dáme na vál, pořádně propracujeme a utvoříme hrudku, kterou necháme dostatečně vyschnout. Když je těsto vysušené, nastrouháme je na hrubém struhadle. |
2 | Drobenku zaváříme (5 minut) do zeleninového bujonu) a podáváme. |
3 | Zeleninový bujon [30258]: |
4 | Všechnu zeleninu - tuřín (bílou řepu), mrkev, cibuli, celer, petržel kořen, a pórek očistíme, omyjeme a pokrájíme na kousky. 2 stonky petrželky natě (1 lžíce) a lístky libečku (1 lžička) svážeme. |
5 | V hrnci si rozpustíme máslo a vše osmažíme dorůžova. |
6 | Přilijeme 0.5 litru růžového vína a 1 litr vody. Přidáme 1 lžičku barevného pepře, 2 lžíce mořské soli, 4 ks jalovce, 2 bobkové listy, |
7 | svázanou nať a při mírné teplotě vaříme 90 minut. |
8 | Pak vývar scedíme přes husté síto, Z vychlazeného vývaru sejmeme tuk a získáme čistý bujon. |
9 | Případně dochutíme solí a pepřem. |