Telecí maso dušené na žampionech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí maso dušené na žampionech
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 324 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Cibule |
1 g | Kmín celý |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
25 g | Sůl |
750 g | Telecí plec |
150 g | Tuk |
1200 ml | Voda pitná |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 78,8mg |
Draslík | 320,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Sůl, Tuk, Voda pitná, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí maso dušené na žampionech postup přípravy receptu:
1 | Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky. |
2 | Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na 2/3 tuku dorůžova. |
3 | Do tohoto základu vložíme maso, mírně je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a zasmahneme. Maso zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, zamícháme a téměř doměkka zvolna dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodu. |
4 | Téměř měkké maso vyjmeme, šťávu přisolíme a procedíme na maso. |
5 | Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na menší části tuku a přidáme je k masu. |
6 | Nakonec vše ještě velmi krátce povaříme. |