Jednoduchý recept

Telecí maso dušené na žampionech

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 324
Kategorie: Maso

Ingredience

150 g Cibule
1 g Kmín celý
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
25 g Sůl
750 g Telecí plec
150 g Tuk
1200 ml Voda pitná
200 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 035kJ
2% Sacharidy 6 g
23% Tuky 17 g
53% Sodík 1 g
29% Bílkoviny 16 g

Telecí maso dušené na žampionech postup přípravy receptu:

1

Telecí maso opláchneme a nakrájíme na stejné kousky.

2

Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobno a osmahneme na 2/3 tuku dorůžova.

3

Do tohoto základu vložíme maso, mírně je osmahneme, zaprášíme prosátou moukou a zasmahneme. Maso zalijeme vodou, osolíme, okmínujeme, zamícháme a téměř doměkka zvolna dusíme. Během dušení občas zamícháme a doléváme teplou vodu.

4

Téměř měkké maso vyjmeme, šťávu přisolíme a procedíme na maso.

5

Žampiony opláchneme a nakrájíme na plátky. Krátce je podusíme na menší části tuku a přidáme je k masu.

6

Nakonec vše ještě velmi krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept