Recept

Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 32402
Kategorie: Čiré polévky

Ingredience

3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
4 ks Feferony
150 g Houby čerstvé
1 špetka Kari koření
1 polévková lžíce Kerblík
5 g Masox
1 ks Mrkev kořen
5 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
1 kávová lžička Pepř černý celý
1 ks Petržel - nať
1,5 kg Slepice
0,5 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 437 kcal
Kilojoule 1 829kJ
2% Sacharidy 8 g
99% Tuky 74 g
22% Sodík 433 mg
109% Bílkoviny 61 g

Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky.

2

Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením.

3

Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev.

4

Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept