Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí
Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 95 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 32402 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
4 ks | Feferony |
150 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kari koření |
1 polévková lžíce | Kerblík |
5 g | Masox |
1 ks | Mrkev kořen |
5 ks | Nové koření celé |
1 polévková lžíce | Omáčka sojová světlá |
1 kávová lžička | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel - nať |
1,5 kg | Slepice |
0,5 polévková lžíce | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 185,0mg |
Draslík | 737,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Feferony, Kari koření, Kerblík, Nové koření celé, Pepř černý celý, Slepice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Masox, Mrkev kořen, Omáčka sojová světlá, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrá dřevorubecká polévka se slepicí postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou slepici rozporcujeme a dáme ji do většího hrnce. Zalijeme vodou, přidáme koření: celé černé koření, kuličky nového koření, 1 špetku kari koření, 4 usušené feferonky, polévku přivedeme k varu. Očištěné a omyté houby pokrájíme na plátky. |
2 | Očistíme a omyjeme zeleninu: mrkev, petržel, česnek, cibuli a přidáme ji asi po půl hodině vaření do vývaru ke slepici spolu se lžící sójové omáčky, 1/2 (5g) kostky masoxu a solí podle chuti. Pokrájené houby vložíme do polévky asi 15 minut před dovařením. |
3 | Uvařené maso ze slepice a zeleninu vyjmeme. Maso obereme, pokrájíme na kousky, vrátíme zpět do polévky. Ze zeleniny vrátíme zpět pokrájenou mrkev. |
4 | Polévku podáváme s omytým, drobně pokrájeným kerblíkem. |