Recept

Špagety s pečeným česnekem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (18%)
ID receptu: 32409
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 ks Česnek
120 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
1 hrst Sýr Parmezán
4 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 673 kcal
Kilojoule 2 818kJ
21% Sacharidy 76 g
5% Tuky 4 g
20% Sodík 394 mg
28% Bílkoviny 16 g

Špagety s pečeným česnekem postup přípravy receptu:

1

Předehřejeme troubu na 180 stupňů Celsia. Česnek položíme do vymazaného pekáče a pečeme 30 minut.

2

Těstoviny uvaříme dle návodu na obalu.

3

Upečený česnek necháme vychladnout, poté odkrojíme na prkénku horní třetinu ostrým nožem.

4

Hlavičku česneku držíme nad miskou a pomocí špičky nože vyjmeme jednotlivé stroužky. Když je všechny vyndáme, přilijeme olej a přidáme velké množství černého pepře. Dobře promícháme.

5

Hotové těstoviny slijeme a přendáme do čistého hrnce. Přilijeme směs oleje a česneku a vaříme za stálého míchání, až se těstoviny pokryjí olejem. Ihned podáváme nazdobené nakrájeným parmezánem na jemné hoblinky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept