Recept

Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (32%)
ID receptu: 32410

Ingredience

300 g Brambory
300 g Klobása uzená
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná
250 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 251 kcal
Kilojoule 1 048kJ
6% Sacharidy 20 g
16% Tuky 12 g
26% Sodík 512 mg
27% Bílkoviny 15 g

Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s 1/2 litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit. Uvařené brambory slijeme.

2

Kysané zelí dáme do druhého hrnce, zalijeme vodou (1,5 litru), přidáme sůl, cukr, pepř, přivedeme k varu.

3

Mezitím v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka, usmaženou klobásu vyjmeme z omastku, dáme ji do polévky.

4

Na zbývající omastek dáme lžíci mouky, 1/2 lžičky pálivé papriky a lžičku sladké papriky. Promícháme a krátce osmažíme - dáme pozor, aby se nám nepřipálila. Mouku s paprikou vmícháme do polévky a mícháme tak dlouho, až se úplně rozpustí. Polévku se zelím a klobásou vaříme ještě přibližně 20 minut.

5

Do hotové polévky hladké Ančky s kysaným zelím přidáme uvařené brambory, zamícháme, dochutíme solí a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept