Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím
Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (34%) |
ID receptu: | 32410 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
300 g | Klobása uzená |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2,5 kávová lžička | Sůl |
2 l | Voda pitná |
250 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 320,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása uzená, Mouka pšeničná hladká T 650, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Zelí kysané mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Podkrkonošská hladká Ančka s kysaným zelím postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme, omyjeme, nakrájíme na kostky. Vložíme je do hrnce s 1/2 litrem vody, přidáme sůl, kmín, dáme je vařit. Uvařené brambory slijeme. |
2 | Kysané zelí dáme do druhého hrnce, zalijeme vodou (1,5 litru), přidáme sůl, cukr, pepř, přivedeme k varu. |
3 | Mezitím v pánvi na rozpáleném sádle osmahneme dozlatova klobásu, kterou jsme pokrájeli na kolečka, usmaženou klobásu vyjmeme z omastku, dáme ji do polévky. |
4 | Na zbývající omastek dáme lžíci mouky, 1/2 lžičky pálivé papriky a lžičku sladké papriky. Promícháme a krátce osmažíme - dáme pozor, aby se nám nepřipálila. Mouku s paprikou vmícháme do polévky a mícháme tak dlouho, až se úplně rozpustí. Polévku se zelím a klobásou vaříme ještě přibližně 20 minut. |
5 | Do hotové polévky hladké Ančky s kysaným zelím přidáme uvařené brambory, zamícháme, dochutíme solí a podáváme. |