Recept

Horalská fazolačka se slaninou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32413
Kategorie: Polévky

Ingredience

300 g Brambory
1 polévková lžíce Celer - nať
1 ks Cibule
500 g Fazole bílé
200 g Klobása uzená
1,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Saturejka
150 g Slanina vepřová
2 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tymián čerstvý
1,5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
22% Sacharidy 78 g
27% Tuky 20 g
28% Sodík 569 mg
60% Bílkoviny 34 g

Horalská fazolačka se slaninou postup přípravy receptu:

1

Den předem namočíme omyté bílé fazole do studené vody. Druhý den je slijeme a dáme do hrnce s 1.5 dl vody. Přidáme svazek bylinek: 1 lžíci saturejky, 1/2 lžíce tymiánu, 1/2 lžíce rozmarýnu, 1 lžíci petrželové natě a 1 lžíci celerové natě. (Bylinky svážeme nití, abychom je potom mohli z polévky vyjmout.) Polévku vaříme pomalu při mírné teplotě.

2

Omyté brambory oloupeme a pokrájíme na kostičky.

3

K fazolím hned na začátku vaření přidáme kůži z uzené slaniny, sůl a celou oloupanou cibuli. Vše vaříme přibližně 50-60 minut.

4

Uzenou prorostlou slaninu nakrájíme na malé kostičky a klobásu na kolečka. V pánvi slaninu vysmažíme na škvarky, které vyjmeme a odložíme do misky a na zbylém omastku osmažíme dozlatova kolečka pokrájené klobásy. 15 minut před dovařením vložíme do polévky kostičky brambor.

5

Polévku dochutíme solí, majoránkou, vyjmeme cibuli, uvařenou kůži ze slaniny, svazek bylinek a polévku nalijeme do talířů.

6

Na každou porci horalské fazolačky dáme osmažené slaninové škvarky, kolečka klobásy a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept