Recept

Teplý jablkový dezert s kozím sýrem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 14 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 32414

Ingredience

40 g Chléb toastový
200 g Jablka
1 polévková lžíce Ocet vinný
10 ml Olej olivový extra panenský
40 g Placky bramborové 1-2-3
200 g Sýr kozí
40 g Vinné listy
10 g Řeřicha

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 548 kcal
Kilojoule 2 293kJ
10% Sacharidy 35 g
9% Tuky 7 g
32% Sodík 642 mg
47% Bílkoviny 26 g

Teplý jablkový dezert s kozím sýrem postup přípravy receptu:

1

Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec.

2

Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem.

3

Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání.

Poznámka

Podávat můžeme tento dezert ozdobený malým viným listem nebo řeřichou s křupavými krajíčky francouzského chleba nebo ovesnými plackami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept