Teplý jablkový dezert s kozím sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 14 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Teplý jablkový dezert s kozím sýrem
Celkový čas: | 14 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 4 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 32414 |
Kategorie: | Poháry, ovoce |
Ingredience
40 g | Chléb toastový |
200 g | Jablka |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
10 ml | Olej olivový extra panenský |
40 g | Placky bramborové 1-2-3 |
10 g | Řeřicha |
200 g | Sýr kozí |
40 g | Vinné listy |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 79,0mg |
Draslík | 380,6mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Jablka, Ocet vinný, Řeřicha, Sýr kozí, Vinné listy mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Placky bramborové 1-2-3 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Teplý jablkový dezert s kozím sýrem postup přípravy receptu:
1 | Z jablka skrojíme spodek a vršek a rozkrojíme tak, aby vznikly dva vysoké, silné plátky, odstraníme jádřinec. |
2 | Řezné plochy pokapeme octem a na každý řez položíme plátek kozího sýra, opepříme, položíme do ohnivzdorné misky na vinný list,pokapeme olivovým olejem. |
3 | Takto připravené jablkové řezy zapékáme v předehřáté troubě 4 minuty a dáváme pozor, aby se sýr příliš neroztekl.Podáváme teplé, ihned po zapékání. |
Poznámka
Podávat můžeme tento dezert ozdobený malým viným listem nebo řeřichou s křupavými krajíčky francouzského chleba nebo ovesnými plackami.