Jednoduchý recept

Bramborový gratin dauphinois s houbami

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 32415

Ingredience

800 g Brambory
200 g Créme fraiche
300 ml Mléko plnotučné
1 špetka Muškátový oříšek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Pórek
2 polévková lžíce Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
1 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 525 kcal
Kilojoule 2 198kJ
16% Sacharidy 57 g
38% Tuky 29 g
6% Sodík 117 mg
26% Bílkoviny 15 g

Bramborový gratin dauphinois s houbami postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a omyjeme brambory a nastrouháme na tenké plátky. Pórek očistíme a pokrájíme na kolečka. Žampiony rovněž očistíme a nakrájíme na plátky.

2

Troubu rozpálíme na 180 °C. Zapékací formu vytřeme rozpůleným stroužkem česneku a vymastíme máslem. Brambory promícháme s pórkem, ochutíme solí, pepřem a muškátem a navrstvíme do formy. Navrch dáme houby.

3

Mléko smícháme s creme fraiche, osolíme, opepříme a přelijeme jím houby. Posypeme nastrouhaným sýrem, poklademe vločkami ze zbylého másla a pečeme cca 1 hodinu. Brambory musí být měkké a povrch gratinu zhnědnout.

Poznámka

Pokrm je vhodný jako příloha k masu, nebo se salátem jako hlavní jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept