Penne s paprikou a gorgonzolou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne s paprikou a gorgonzolou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32425 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko plnotučné |
0,5 ks | Paprika červená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 ks | Šalvěj čerstvá |
250 g | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
200 g | Sýr Gorgonzola |
400 g | Těstoviny Penne |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 77g |
---|---|
Cholesterol | 128,5mg |
Draslík | 66,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 238,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Paprika červená, Šalvěj čerstvá, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Gorgonzola, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne s paprikou a gorgonzolou postup přípravy receptu:
1 | Papriku omyjeme, očistíme, nadrobno nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek, najemno nasekáme. Šalvějové lístky posekáme, sýr nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. |
2 | Mezitím rozpustíme máslo a papriku s cibulí, česnekem a šalvějí restujeme cca 2-3 minuty. Zalijeme mlékem a smetanou. Postupně přidáváme sýr, za stálého míchání jej necháme rozpustit. Ochutíme solí a pepřem. |
3 | Těstoviny slijeme, necháme okapat, promícháme s omáčkou a ihned podáváme. |