Jednoduchý recept

Penne s paprikou a gorgonzolou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32425
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

1 stroužek Česnek
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 ml Mléko plnotučné
0,5 ks Paprika červená
1 špetka Pepř černý mletý
2 ks Šalvěj čerstvá
250 g Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
200 g Sýr Gorgonzola
400 g Těstoviny Penne

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 842 kcal
Kilojoule 3 524kJ
23% Sacharidy 81 g
40% Tuky 30 g
41% Sodík 820 mg
50% Bílkoviny 28 g

Penne s paprikou a gorgonzolou postup přípravy receptu:

1

Papriku omyjeme, očistíme, nadrobno nakrájíme. Oloupeme cibuli a česnek, najemno nasekáme. Šalvějové lístky posekáme, sýr nakrájíme na malé kostičky. Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu.

2

Mezitím rozpustíme máslo a papriku s cibulí, česnekem a šalvějí restujeme cca 2-3 minuty. Zalijeme mlékem a smetanou. Postupně přidáváme sýr, za stálého míchání jej necháme rozpustit. Ochutíme solí a pepřem.

3

Těstoviny slijeme, necháme okapat, promícháme s omáčkou a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept