Recept

Hrachovka s opečenou žemlí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32427
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 stroužek Česnek
120 g Hrách
1,5 kávová lžička Majoránka
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 kávová lžička Polévkové koření
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
2 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 038kJ
10% Sacharidy 35 g
10% Tuky 8 g
15% Sodík 307 mg
17% Bílkoviny 10 g

Hrachovka s opečenou žemlí postup přípravy receptu:

1

Hrách namočíme na několik hodin do studené vody. Pak ho scedíme, dáme do hrnce, zalijeme čistou vodou (1,5 litru) a dáme vařit. Do vody k hrachu přidáme sůl, majoránku, polévkové koření a pomalu vaříme hrách doměkka.

2

Mezitím nakrájíme tvrdší žemle na kostičky, osmažíme je v pánvi na sádle dozlatova. Pak je dáme do misky.

3

V druhé pánvi rozpustíme máslo, přimícháme k němu hladkou mouku, usmažíme světlou jíšku, kterou před dovařením hrachu přimícháme do polévky. Ještě ji nakonec dochutíme prolisovaným česnekem a solí.

4

Na každou porci hrachovky dáme 1-2 lžíce opečené žemle a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept