Spaghetti alla puttanesca - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Spaghetti alla puttanesca
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 32428 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička sušená |
2 polévková lžíce | Kapary |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Olivy černé |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
500 g | Rajčata |
6 ks | Sardelové řezy |
400 g | Špagety |
1 špetka | Sůl |
100 ml | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 57,4mg |
Draslík | 848,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička sušená, Rajčata, Sardelové řezy, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Petržel kudrnka, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Spaghetti alla puttanesca postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek spolu s chilli papričkami a sardelkami nasekáme najemno. Tuto směs osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, přilijeme víno a nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut. |
2 | Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě dle návodu na obalu. |
3 | Do omáčky vmícháme kapary, olivy a ochutíme solí. Těstoviny slijeme, necháme krátce okapat, promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. |