Jednoduchý recept

Spaghetti alla puttanesca

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32428
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

2 stroužek Česnek
1 ks Chilli paprička sušená
2 polévková lžíce Kapary
4 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Olivy černé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rajčata
6 ks Sardelové řezy
400 g Špagety
1 špetka Sůl
100 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 677 kcal
Kilojoule 2 834kJ
25% Sacharidy 90 g
21% Tuky 16 g
130% Sodík 3 g
62% Bílkoviny 35 g

Spaghetti alla puttanesca postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, nakrájíme nadrobno. Oloupaný česnek spolu s chilli papričkami a sardelkami nasekáme najemno. Tuto směs osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, přilijeme víno a nezakryté vaříme na středním ohni cca 15 minut.

2

Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě dle návodu na obalu.

3

Do omáčky vmícháme kapary, olivy a ochutíme solí. Těstoviny slijeme, necháme krátce okapat, promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept