Špagety s citronovo-smetanovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s citronovo-smetanovou omáčkou
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 32430 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 hrst | Petržel - nať |
1 ks | Pórek |
150 g | Smetana 33% (šlehačka) |
400 g | Špagety |
2 špetka | Sůl |
100 g | Šunka uzená |
2 l | Voda pitná |
0,1 l | Vývar telecí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 47,3mg |
Draslík | 211,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,9mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citrony, Muškátový oříšek, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Pórek, Smetana 33% (šlehačka), Špagety, Šunka uzená, Vývar telecí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s citronovo-smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Těstoviny uvaříme v osolené vodě dle návodu na obalu. |
2 | Citron důkladně omyjeme v horké vodě, osušíme, odřízneme tenkou vrstvu kůry a najemno nastrouháme. Z jedné poloviny vymačkáme šťávu. Oloupaný česnek a opláchnutou petrželku najemno nasekáme. Pórek očistíme a nakrájíme na nudličky. Ze šunky odstraníme tučné okraje a pokrájíme ji na kostičky. |
3 | Rozpálíme olej s máslem a orestujeme na něm krátce, cca 1–2 min, česnek, petrželku a pórek. Přidáme šunku, citronovou šťávu a krátce podusíme. Poté zalijeme vývarem, smetanou a povaříme 3–5 min do zhoustnutí. Dochutíme solí, pepřem, muškátem a citronovou šťávou. |
4 | Těstoviny slijeme, necháme krátce okapat, promícháme s omáčkou, rozdělíme na talíře a ihned podáváme. |