Chundelka s bramborovými noky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Chundelka s bramborovými noky
Chundelka s bramborovými noky
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32431 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
650 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
5 dl | Mléko plnotučné |
150 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 kávová lžička | Polévkové koření |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
5 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 197,3mg |
Draslík | 802,5mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 212,9mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,2mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 782,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hrubá, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Chundelka s bramborovými noky postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve si připravíme těsto na bramborové noky. Syrové brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme a v míse je smícháme s 1 vejcem a hrubou moukou. Těsto musí mít polotuhou konzistenci. Těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme cibuli, kterou si v pánvi na másle osmažíme dozlatova. V hrnečku s mlékem (1 dl) rozšleháme 2 vejce. |
2 | Noky nabíráme lžičkou a dáváme je do hrnce s vařící osolenou vodou (5 dl). Pak přidáme usmaženou cibuli, rozšlehaná vejce, přilijeme 4 dl mléka, polévku dochutíme polévkovým kořením a podáváme. |