Recept

Chundelka s bramborovými noky

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Chundelka s bramborovými noky 5 1
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32431
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

650 g Brambory
2 ks Cibule
30 g Máslo čerstvé
5 dl Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Polévkové koření
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
5 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 655kJ
17% Sacharidy 60 g
13% Tuky 10 g
14% Sodík 278 mg
32% Bílkoviny 18 g

Chundelka s bramborovými noky postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme těsto na bramborové noky. Syrové brambory oloupeme, omyjeme, nastrouháme a v míse je smícháme s 1 vejcem a hrubou moukou. Těsto musí mít polotuhou konzistenci. Těsto necháme chvíli odpočinout. Mezitím si oloupeme cibuli, kterou si v pánvi na másle osmažíme dozlatova. V hrnečku s mlékem (1 dl) rozšleháme 2 vejce.

2

Noky nabíráme lžičkou a dáváme je do hrnce s vařící osolenou vodou (5 dl). Pak přidáme usmaženou cibuli, rozšlehaná vejce, přilijeme 4 dl mléka, polévku dochutíme polévkovým kořením a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept