Recept

Tradiční Lasagne bolognese

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 32438

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
200 g Lasagne
300 g Maso mleté - mix
0,1 l Masový vývar
0,3 l Mléko plnotučné
50 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Mozzarella
1 ks Mrkev kořen
1 špetka Muškátový oříšek
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej olivový
0,5 kávová lžička Oregano sušené
1 špetka Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
100 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
0,1 l Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 872 kcal
Kilojoule 3 649kJ
17% Sacharidy 61 g
181% Tuky 136 g
36% Sodík 712 mg
70% Bílkoviny 39 g

Tradiční Lasagne bolognese postup přípravy receptu:

1

Oloupeme mrkev, celer a cibuli a nakrájíme na malé kostičky. Na rozpáleném oleji zeleninu osmahneme. Přidáme maso a restujeme, dokud se nezačne rozpadat. Poté ochutíme oreganem. Rajčta z konzervy posekáme, vmícháme k masu, přilijeme vývar, ochutíme solí a pepřem a nezakryté povaříme na středním ohni cca 30min.

2

Na bešamelovou omáčku necháme v hrnci rozpustit máslo, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji necháme zezlátnout. Zalijeme mlékem a metličkou prošleháme. Bez pokličky vaříme cca 10min. Osolíme, opepříme a dochutíme muškátem. Nakonec vmícháme polovinu nastruhaného parmezánu.

3

Troubu rozpálíme na 180C, mozzarellu nakrájíme na tenké plátky. Do zapékací formy skládáme po vrstvách nudlové plátky, maso, bešamel a mozzarellu. Poslední vrstvu musí tvořit bešamelová omáčka, tu posypeme zbytkem parmezánu. Pečeme cca 40min do zhnědnutí. Necháme cca 10min odpočinout, naporcujeme a ihned podáváme.

Poznámka

plátky lasagne použitelné bez předvaření

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept