Recept

Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 32439
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

70 g Celer bulvový
1 kávová lžička Citronová šťáva
2 hrst Kopřiva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Mrkev kořen
1,5 polévková lžíce Pažitka
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
70 g Petržel kořen
2,5 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 232 kcal
Kilojoule 969kJ
2% Sacharidy 7 g
82% Tuky 62 g
16% Sodík 325 mg
5% Bílkoviny 3 g

Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami postup přípravy receptu:

1

Omyjeme a očistíme mrkev, celer, petržel, mladé jarní kopřivy a pažitku.

2

Kořenovou zeleninu pokrájíme na kostičky. Kopřivy a pažitku pokrájíme nadrobno (bylinky odložíme do misek každou zvlášť).

3

Do hrnce s 1 litrem osolené vody dáme vařit zeleninu. Vaříme ji přibližně 15 minut. Když je téměř měkká, přidáme pokrájené kopřivy, ve smetaně rozkvedláme dohladka mouku, za stálého míchání ji přidáme do polévky. Pak polévku dochutíme solí, bílým pepřem a lžičkou citronové šťávy.

4

Každou porci polévky posypeme lžičkou pažitky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept