Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami
Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 32439 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
70 g | Celer bulvový |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
2 hrst | Kopřiva |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
70 g | Mrkev kořen |
1,5 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
70 g | Petržel kořen |
2,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 68,8mg |
Draslík | 225,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Citronová šťáva, Kopřiva, Pažitka, Petržel kořen, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Velikonoční smetanová polévka s jarními kopřivami postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a očistíme mrkev, celer, petržel, mladé jarní kopřivy a pažitku. |
2 | Kořenovou zeleninu pokrájíme na kostičky. Kopřivy a pažitku pokrájíme nadrobno (bylinky odložíme do misek každou zvlášť). |
3 | Do hrnce s 1 litrem osolené vody dáme vařit zeleninu. Vaříme ji přibližně 15 minut. Když je téměř měkká, přidáme pokrájené kopřivy, ve smetaně rozkvedláme dohladka mouku, za stálého míchání ji přidáme do polévky. Pak polévku dochutíme solí, bílým pepřem a lžičkou citronové šťávy. |
4 | Každou porci polévky posypeme lžičkou pažitky. |